Bradleys Digital
Palvelut
OhjelmistokehitysKonsultointipalvelut
YritysReferenssitRekryAjankohtaistaYhteystiedotFI

Inflaatio syö palkankorotukset - ja vielä paljon enemmänkin

Olen toiminut esimiehenä toistakymmentä vuotta. Palkkaneuvottelut ovat esimiehelle vaikeita paikkoja, varsinkin jos työntekijän odotukset ovat järkyttävän suuret tai jos työntekijä on oikeasti alisuoriutunut töissään. Monesti lopputulos on laiha kompromissi, johon kumpikaan osapuolista ei ole täysin tyytyväinen. Esimiehen kädet ovat myös monesti sidotut ylhäältä annettujen ohjeiden tai yleisen kulukurin vuoksi.

On hassua todeta, että Bradleys Digitalissa me emme käy palkkaneuvotteluita ollenkaan! Kaikilla on samanlainen provisiopohjainen palkkamalli ja uskomme kaikkien olevan tyytyväisiä verrattain korkeaan palkkatasoon.

Inflaatio tuli kylään

Nyt kun inflaatio laukkaa hurjissa lukemissa (7 % toukokuussa), on palkoissakin ymmärrettävästi melkoisia nousupaineita, jotta edes nykyinen ostovoima voidaan säilyttää. IT-alan tuoreen työehtosopimuksen mukainen korotustaso hävisi inflaatiokehitykselle jo alkumetreillään, eikä maailman tilanne valitettavasti lupaa yhtään helpompia vuosia reaaliansioiden kehitykselle. Näin ollen kuukausipalkan tulisi nousta jo tänä vuonna satoja euroja, jotta ansiotaso pysyisi inflaation mukana. Tilanne on täysin uusi useimmille meistä, koska vastaavaa on viimeksi koettu 80-luvulla.

IT-konsultoinnin tuntihinnat tulevat väistämättä nousemaan pitkällä aikavälillä inflaation mukana, mutta monesti hinnat ovat kuitenkin sidotut jopa vuosikausiksi eteenpäin. Erilaiset kustannusindeksiin sidotut sopimukset tarjoavat mahdollisuuksia hintojen nostoille, mutta nekin usein vasta kuukausien tai jopa vuosien viiveellä. Tilanne on ainakin väliaikaisesti vaikea suurille palkankorotuksille, mitä ostovoiman lasku taas nimenomaan edellyttäisi.

Provisiopohjainen vastaisku

Mikä neuvoksi työntekijän kannalta ostovoiman laskiessa? Bradleys Digitalin tarjoama ratkaisu on reilumpi tulonjako työntekijän ja työnantajan välillä, jossa työntekijän palkasta huomattava osuus muodostuu provisiona työntekijän tuottamasta kuukausittaisesta liikevaihdosta. Yhtiön keskiössä on asiakasarvon tuottaminen ja hyvä tulotaso kaikille, mutta taustalla on kuitenkin turvallinen, hyvin kannattava ja vakaa työnantaja. Pyrimme säästämään kaikissa turhissa kuluissa ja tämän seurauksena mahdollistamme keskiarvoja kovemman palkkatason, jonka uskomme olevan alan parhaassa 10 %:ssa. Lopputulos on pienen firman kulttuuri ilman organisaatiohimmeleitä ja turhia sääntöjä. Pieni, ketterä ja pörröinen Bradleys Digital, luotettavien ja kovien osaajien lämminhenkinen kotipesä.

Kiinnostuitko? Ota rohkeasti yhteyttä 🙂

https://www.bradleysdigital.fi/rekry/

Julkaistu 21.6.2022

Antti Vienamo

Digitaalisen liiketoiminnan moottori ja innovoija. Digihankkeiden johtaja isolla J:llä. Product Owner.
© 2024 Bradleys Digital