Bradleys Digital
Palvelut
OhjelmistokehitysKonsultointipalvelut
YritysReferenssitRekryAjankohtaistaYhteystiedotFI

Martin Heath - Karvaisten kehvelien kouluttaja

Martin Heath aloitti Bradleysillä Fullstack-koodarina toukokuussa 2022, ja on ehtinyt työskennellä asiakasprojektissa pari kuukautta ennen lomakauden alkua. Jututimme häntä ja kyselimme miten Martin on kokenut startin Bradleysillä ja minkälaisia vinkkejä hän antaa muille lomia aloittaville.

Pomppasit vanhojen tuttujen seuraan Bradleys Digitalille. Miltä alku on tuntunut?

Kuten aina uuden työn alussa, joukkoon liittyminen on jännittävää (varsinkin jos on lainkaan introvertismiä kuten allekirjoittaneella) ja voi olla haaste tuntea olevansa osa joukkoa. Minulla oli onneksi se etu, että tunsin jo kourallisen tekijöitä entuudestaan. Tästä huolimatta jännitin ensimmäisiä yhteislounaita huolella :)! Yllättävää oli kuitenkin se, että kaikki Bradleysillä ottivat vastaan kuin vanhan tutun ja tuntui, että oli osa joukkoa heti kättelyssä. Kesäisen Merisavu-reissun jälkeen olikin jo niin visusti osa joukkoa, että olisi kuin ollut aina menossa mukana.

Vaihdoit suuresta yrityksestä pieneen, mutta kasvavaan Bradleysiin. Miltä pienessä yrityksessä työskentely on vaikuttanut näin alkuvaiheessa?

Tuntui heti kättelyssä, että omalla äänellä oli enemmän merkitystä ja asiat sujuivat ilman liiallista Excelin ruuvailua tai sähköpostiviidakkoa. Yritys itsessään sai myös erilaisen ilmeen kun lounastaa toimitusjohtajan ja koko firman kesken kerran viikossa! Toki pienen yrityksen myötä on myös aikoja, jossa huomataan, ettei olla osattu huomioida jotain tiettyä tarvetta tai tilannetta työnteossa tai jokin aikaisempi päätös on ollutkin huono. Näissä tilanteissa tosin pieni yritys loistaa sillä, että on helppoa keskustella joukolla tilanteet läpi ja pohtia miten ratkaista pulmat!

Miksi halusit juuri Bradleys Digitalille?

Minulle henkilöt, joiden kanssa teen työtä, on yksi tärkeimmistä vaikuttajista omaan työhyvinvointiin ja nautintoon. Se, että Bradleysillä oli monta tuttua, joiden kanssa on ollut mukava työskennellä, oli suuri vaikuttaja. Tämän lisäksi kyseiset tutut olivat kehuneet Bradleysin yhteishengen ja toimintatavat maasta taivaisiin. Lopuksi, halusin Bradleysille, sillä toivoin/uskoin, että yrityksen kautta pääsisin verkostoitumaan omalla alallani hieman paremmin ja myös pysyisin projektin myötä ajantasalla siitä missä alan työkalut ja muut käytännöt menevät.

Millainen projekti saa sinut erityisesti syttymään?

Hyvä kysymys. On monta tekijää, jotka auttavat minua innostumaan projektista, aina tekijöistä koodikirjastoihin. Aikaisemmin mainitsinkin, että hyvät tiimikaverit ovat aina iso tekijä, joka auttaa jaksamaan monenkin muun ikävyyden. Mahtavien kanssakoodaajien lisäksi minua lämmittää tarpeeksi haastava ja rajoja kokeileva projekti, jota tehdessä voi kehittyä ja/tai oppia uutta. Jos projekti soveltaa jotain uudempaa teknologiaa tai kirjastoa, joka ei ole vielä kovinkaan tuttu, se on suurta plussaa (kunhan on tilaa ja aikaa opetella)! Tärkeintä kuitenkin on, että projektin ja projektitiimin asenne ja työhenki on kohdillaan. Hauskaa saa pitää, virheitä saa tehdä ja apua saa pyytää.

Mihin suuntaan haluat kehittyä urallasi ja mitä haluat erityisesti kehittää osaamisessasi?

Ohjelmistokehittäminen on välillä kuin karkkikaupan haahuilu. Aina on jotain uutta, jännittävää ja kiehtovaa tarjolla, vaikka joskus onkin suklaata ja toisinaan kurkku-salmiakkipastilleja. Minä olen urallani pisteessä, jossa olen päässyt maistamaan monenlaista tekemistä ja nythän vasta se valinnan vaikeus onkin. Jos jotain pitäisi lyödä lukkoon, niin Frontend-kehitys on aina lähellä sydäntäni ja siinä haluankin kehittyä. Javasript/Typescript- maailmassa on niin paljon kaikkea mitä kokeilla ja mistä aiheuttaa itselleen päänsärkyä, ettei siitä koskaan saa tarpeeksi. Koodaamisen lisäksi tiimin vetäminen (luokkaa Lead Dev/Scrum Master) on yhden lyhyen maistiaisen jälkeen ainakin se puoli työtäni, jota haluan kokea lisää!

Haluamme Bradleysillä tehdä selvän eron vapaa-ajan ja työajan välillä, sekä pitää työpäivät normaalin mittaisina. Miten vietät vapaa-aikaasi?

Perheeseeni kuuluu kaksi karvaista kehveliä, jotka jo työpäivän viimeisinä hetkinä ilmoittavat, että jokohan ulos pääsisi. Näiden rakkaiden riesojen kanssa menee siis tovi omasta ajasta. Tämän lisäksi pyöräilen hieman, nautin ruuanlaitosta ja vietän paljon aikaa lauta-, pöytärooli-, ja videopelien parissa. Kun (paino sanalla kun) aikaa ja jaksamista löytyy, saatan väkertää jotain omaa pientä projektia, oli se sitten pyöräretkeily, palapelit tai pidempi kävelyreissu.

Kesälomat alkavat pian, millaiset ovat vinkkisi onnistuneeseen kesälomaan?

Olen tunnetusti kamala lomailija itse, joten en tiedä onko minusta kovinkaan viisaita sanoja löydettävissä. Ehkä paras neuvo, jonka voin antaa lomien suhteen on, että PIDÄ NE. Lomien pitäminen ja aikataulutetusta elämästä luopuminen on monelle (kuten minulle) hankalaa, mutta suosittelen koko sydämestä, että varaa lomalle mahdollisimman monta täysin tyhjää päivää, jolloin ei katso kelloa, ei mieti mitä kaikkea sitä pitikään tehdä, vaan antaa päivän mennä omalla painolla ja tehdä miltä sillä hetkellä tuntuu. Kuulostaa äärimmäisen helpolta ja itsestäänselvältä, mutta se osaa olla äärimmäisen vaikeaa. Lomaile lomalla, ole töissä työaikana!

Julkaistu 1.7.2022

Martin Heath

Senior Software Designer
Full Stack -tekijä monipuolisella taustalla. Kotona niin pilvessä kuin käyttöliittymien parissa.
© 2024 Bradleys Digital