Bradleys Digital
Palvelut
OhjelmistokehitysKonsultointipalvelut
YritysReferenssitRekryAjankohtaistaYhteystiedotFI

Caro Hautamäki - kokkausta ja koodia (ilman spagettia)

Caro aloitti Bradleysin vahvuudessa helmikuun 2022 alusta. Ensimmäinen kuukausi on pian takana, joten jututimme Caroa ja utelimme kuulumisia ja mietteitä muutaman viikon Bradleys-rupeaman jälkeen.

Miltäpäs ensimmäinen kuukausi Bradleysillä on tuntunut?

Hyvin kotoisalta on tuntunut! Suurin osa Bradleysin porukasta on minulle entuudestaan tuttua, joten tiesin pääseväni osaksi osaavaa ja mukavaa työyhteisöä. Yhteiset torstailounaat ovat aina odotuksen arvoisia ja Bradleysilla todella tiedetään, missä kannattaa lounastaa.

Omat toiveeni otettiin esimerkillisesti huomioon ensimmäistä toimeksiantoa haettaessa. Painotin projektinvalinnassani projektitiimin tärkeyttä ja onnekseni pääsin mukaan sellaiseen projektiin, jossa osaavan ja helposti lähestyttävän tiimin lisäksi pääsen tekemään yhteiskunnallisesti merkittävää työtä.

Kuten meillä Bradleysillä on tapana, varmistamme, että työ on tehokasta työtä, ja vapaa-aika on, no sitä itseään. Miten itse vietät vapaa-aikasi?

Vapaa-ajallani näppäilen akustista kitaraa ja kesäisin kiertelen golf-kentillä pelailemassa. Myös ruoanvalmistus on lähellä sydäntäni – erityisesti kesällä grillaaminen ja erilaisten savustusmetodien testaaminen.

Kuten olemme monelta meidän intohimoiselta koodaajalta kysyneet: mikä siinä koodaamisessa niin viehättää?

Mielestäni koodaaminen on hyvin verrannollista esimerkiksi käsitöihin, sillä siinä pääsee heti näkemään työnsä jäljen. Yksityiskohtia tulee hioa tarkasti ja pitkään, mutta kokonaan valmista tulee vasta kun itse malttaa laskea työvälineet alas.

Koodaaminen kuuluu myös vapaa-ajan harrastuksiini. Vapaa-ajalla on syntynyt mobiilipeli, useampi Android-sovellus sekä erilaisia web-sovelluksia. Firman tarjoamilla huipputyövälineillä kelpaa harrastella.

Olet ollut aiemmin vähän isommissa "piireissä". Mikäs veti pienemmän puoleen?

Olen työskennellyt parissa suuressa ja arvostetussa konsulttifirmassa ja täten päässyt ikään kuin valmiiseen pöytään nauttimaan kulloisenkin yrityksen työkulttuurista. Pienessä ja matalahierarkkisessa firmassa vaikuttamismahdollisuuksia on paljon laajemmin ja kukin työntekijä tulee varmasti kuulluksi.

Pari viimeistä vuotta on myös vierähtänyt etätyön merkeissä, enkä ole päässyt nauttimaan lähityöskentelyn eduista toimistolla. Bradleysin tarjoama reilu palkkamalli sopii erinomaisesti etätyöntekijälle, koska toimiston mukavuudet maksetaan palkkana.

Julkaistu 23.2.2022

Caro Hautamäki

Senior Software Designer
Fullstackia tasavahvasti backendistä fronttiin. Rajapintojen kruunaamaton kuningas.
© 2024 Bradleys Digital